ZIN OM TE BIJLWERPEN?

Bijlwerpen (1 uur)

Bijlwerpen (axe throwing) is hot! Er wordt zelfs al op professioneel niveau met bijlen gegooid. Natuurlijk kun je een bijl in je eigen schutting knallen, maar wellicht is het beter om eerst de beginselen onder de knie te krijgen. Wij vinden het zelf geweldig om te doen en leren je graag de juiste werptechniek zodat je daarna de competitie met je teamgenoten aan kunt gaan. Die plof in de roos… wat een lekker gevoel!

Is bijlwerpen veilig?

Zolang je niet je jongleerkunsten oefent met onze vlijmscherpe werpbijlen is het voor iedereen een veilige sport. Voor je gaat gooien geeft de begeleider een uitgebreide veiligheidsinstructie met do’s en dont’s zodat iedereen veilig met de bijlen om kan gaan. De begeleider blijft er constant bij om te garanderen dat iedereen weer heelhuids naar de volgende activiteit gaat.

Is bijlwerpen moeilijk?

We horen vaak dat met bijlen gooien uitdagender is dan verwacht, maar ook als je geen Vikingbloed in de stamboom hebt kun je het leren. Iedereen krijgt ruim de tijd om te oefenen en met onze tips en tricks gaat het zeker lukken de bijl in de roos te krijgen. We begeleiden iedereen persoonlijk tot hij/zij de ideale swing te pakken heeft.

Leuk voor iedereen

Of het nu gaat om een personeelsuitje, vrijgezellenfeest of gewoon een leuke middag met vrienden, bijlwerpen is voor iedereen. Je hoeft geen afgetrainde sporter te zijn, het gaat meer om techniek dan om brute kracht. Om met bijlen te mogen gooien moet je minimaal 14 jaar zijn, maar kijken kan altijd.

Ga de uitdaging aan!

We hebben diverse spellen bedacht om het voor iedereen zo uitdagend mogelijk te maken. Individueel of in teams ga je de strijd met elkaar aan. We sluiten af met een wedstrijd voor het “Mannenspeeltuin bijlwerpklassement” waarbij de winnaar aan het einde van het seizoen een echte Zweedse Mannenspeeltuinbijl krijgt thuisgestuurd.

Overige activiteiten