ZIN IN BOOGSCHIETEN?

RECENSIES

Klik hier voor al onze Google-reviews


“In de Mannenspeeltuin gingen wij bijlwerpen en daarna boogschieten op nagemaakte dieren. De activiteiten worden met professionele attributen uitgevoerd. Echt een aanrader voor een actief dagje uit!
5 sterren – Shanna Groeneweg

Bow Hunting – 3D boogschieten (vanaf 8 personen)

In Oosterhout en Bergen op Zoom

Ervaar hoe het is om te jagen met pijl en boog (boogschieten), zoals onze voorouders dat vroeger deden. Maar, dan zonder het schuldgevoel om een dode bambi. Op onze schietbaan in het bos, schiet je met scherpe pijlen op replica dieren (3d-doelen).

Boogschieten oefenen en dan de wedstrijd

Voordat we aan de wedstrijd beginnen, krijg je eerst even een spoedcursus. Op onze shooting range leren we je de basistechnieken van het boogschieten. Je krijgt wat tips om je schot te verbeteren en vooral hoe je veilig de boog hanteert. Je krijgt even de tijd om te oefenen, niet op saaie doelen, maar meteen al op de dieren. Als je de eerste ‘proefkonijnen’ weet te raken, kan de wedstrijd beginnen.

Replica’s van wilde dieren

De 3D doelen zijn niet van echte dieren te onderscheiden, van een klein konijntje tot een levensgrote beer. Op de schietbaan staan verschillende dieren die je vanaf een aantal vaste schietpunten, geen afstand of dier is hetzelfde. En net zoals bij een echte jacht: wie niets weet te raken, eet ook niet mee tijdens de bbq 😉

We schieten met scherp

Nog even belangrijk om te weten: we schieten met scherpe pijlen, dus de biertjes gaan pas open na deze activiteit. Houd daar ook rekening mee tijdens het voorprogramma van je (vrijgezellen)uitje.

Vanaf 14 jaar

Om een boog te kunnen spannen hoef je geen bodybuilder te zijn, maar het vergt wel wat spierkracht. In de praktijk kan vrijwel iedereen een pijl schieten. Mocht het met een reguliere boog niet lukken, dan hebben we ook wat bogen beschikbaar die makkelijker spannen. In de meesten gevallen kun je vanaf +/- 14 jaar veilig boogschieten.

Bow battle of bow hunt?

Bij de Mannenspeeltuin kun je zowel op elkaar schieten met stompe pijlen (Bow Battle) als op replica dieren met scherpe pijlen (Bow Hunting). Het is van groot belang dat je dat niet door elkaar haalt! De activiteiten gaan toevallig wel erg goed samen: eerst schieten op de 3D doelen en als je eenmaal warm geschoten bent, met andere pijlen op elkaar schieten.

Overige activiteiten