ZIN IN BOOGSCHIETEN?

RECENSIES

Klik hier voor al onze Google-reviews


“In de Mannenspeeltuin gingen wij bijlwerpen en daarna boogschieten op nagemaakte dieren. De activiteiten worden met professionele attributen uitgevoerd. Echt een aanrader voor een actief dagje uit!
5 sterren – Shanna Groeneweg

Bow Hunting – 3D boogschieten

In Bergen op Zoom

Ervaar hoe het is om te jagen met pijl en boog (boogschieten), zoals onze voorouders dat vroeger deden. Maar, dan zonder het schuldgevoel om een dode bambi. Je loopt een parcours in ons bos waarbij je met scherpe pijlen op replica dieren schiet (3d-doelen).

Wij bieden 3D boogschieten exclusief aan op onze locatie in Bergen op Zoom.

Boogschieten oefenen en dan op jacht

Voordat we je met pijl en boog het bos in sturen, krijg je eerst even een spoedcursus. Op onze shooting range leren we je de basistechnieken van het boogschieten. Je krijgt wat tips om je schot te verbeteren en vooral hoe je veilig de boog hanteert. Je krijgt even de tijd om te oefenen, niet op saaie doelen, maar meteen al op dieren. Pas als je veilig onze ‘proefkonijnen’ kunt raken sturen we je op jacht en kan de wedstrijd beginnen.

Replica’s van wilde dieren

In groepjes van 2 tot 4 personen gaan jullie het bos in. De 3D doelen zijn niet van echte dieren te onderscheiden, van een klein konijntje tot een levensgrote beer. We hebben een parcours uitgezet waarbij je vanaf een aantal vaste schietpunten de dieren probeert te raken, geen afstand of dier is hetzelfde.

En net zoals bij een echte jacht: wie niets weet te raken, eet ook niet mee tijdens de bbq 😉

Vanaf 14 jaar

Om een boog te kunnen spannen hoef je geen bodybuilder te zijn, maar het vergt wel wat spierkracht. In de praktijk kan vrijwel iedereen een pijl schieten. Mocht het met een reguliere boog niet lukken, dan hebben we ook wat bogen beschikbaar die makkelijker spannen. In de meesten gevallen kun je vanaf +/- 14 jaar veilig boogschieten.

Bow battle of bow hunt?

Bij de Mannenspeeltuin kun je zowel op elkaar schieten met stompe pijlen (Bow Battle) als op replica dieren met scherpe pijlen (Bow Hunting). Het is van groot belang dat je dat niet door elkaar haalt! De activiteiten gaan toevallig wel erg goed samen: eerst schieten op de 3D doelen en als je eenmaal warm geschoten bent, met andere pijlen op elkaar schieten.

Overige activiteiten