Luchtbuks schieten (1 uur – vanaf 8 personen)

In Oosterhout en Bergen op Zoom

Op ons terrein in Oosterhout en Bergen op Zoom kun je met echte sportkwaliteit luchtbuksen spelenderwijs de schietsport ervaren. Luchtbuks schieten biedt een opwindende combinatie van precisie en concentratie. Het is de uitdaging om de juiste balans te vinden tussen ademhaling, stabiliteit en nauwkeurigheid.

Voor wie
Blijf jij altijd even in twijfel staan bij de schiettent op de kermis? Dan is deze activiteit een schot in de roos. Je kunt in een uurtje lekker veel schieten tegen je vrienden. Je schiet in spelvorm op diverse doelen van verschillende niveau’s om het voor iedereen toegankelijk en uitdagend te maken.
Bij ons gaat niet om de winst van een sleutelhanger, maar om iets veel belangrijkers: de “bragging rights” van scherpste schutter van de groep!

Luchtbuks instructie
Na een veiligheidsinstructie begin je eerst met inschieten. Dat ziet er makkelijk uit, maar je zult zien dat het best nog wat oefening vergt om in de buurt van je target te komen. Je krijgt ruim de tijd om aan het materiaal te wennen en je schutterskwaliteiten te trainen.

Het spel
Zodra iedereen warm is kan het echte werk beginnen. We hebben verschillende doelen waarmee je in teamverband tegen elkaar strijdt. Er zit verschil in grootte en afstand om het voor ieder niveau uitdagend te maken. Kan jij onder druk presteren wanneer het andere team nog maar één doel over heeft? We sluiten af met een traditionele wedstrijd op schietkaarten om te zien wie de scherpste schutter van de groep is.

Veiligheid staat voorop
Natuurlijk krijg je eerst een uitgebreide veiligheidsinstructie voordat je zomaar een wapen in je handen krijgt. Een luchtbuks schiet met een serieuze kracht en kan zeker niet vergeleken worden met een airsoft wapen. Uiteraard mag je met een luchtbuks niet op elkaar schieten, maar dat kan wel met paintball of bow battle. De minimumleeftijd om deel te mogen nemen aan luchtbuks schieten is 18 jaar en het is, net als bij onze andere activiteiten, niet toegestaan om onder invloed te zijn van alcohol en/of andere verdovende middelen.

Overige activiteiten