ZIN IN EEN POTJE ARCHERY TAG?

Bow Battle / Archery tag (1 uur)

Archery tag

Denk aan trefbal zoals je dat vroeger op school speelde en voeg daar de – niet eenvoudige – kunst van het boogschieten aan toe. Dan krijg je een bloedfanatieke bow battle (archery tag) waar het laatste woord nog niet over gezegd is. Na de eerste afgeschoten pijl weet je het zeker: dit spelletje wil je winnen! Je vrienden/tegenstanders uitschakelen is natuurlijk al hilarisch. Als je het hele team tegenover je hebt uitgeschakeld of hun doelen hebt geraakt, kun je de overwinning claimen. Adrenaline, zweetdruppels en tranen van het lachen lopen geheid door of uit je lichaam als je dit spel speelt. Te leuk om niet een keer geprobeerd te hebben!

Elkaar veilig te lijf gaan met pijl en boog

Het klinkt misschien raar maar met pijl en boog op elkaar schieten kan bij ons volkomen veilig. De scherpe punten van de pijlen zijn vervangen door zachte stompe punten gemaakt van schuim, waardoor ze geen kwaad kunnen. Je voelt uiteraard wel dat je geraakt wordt maar je hoeft niet bang te zijn dat je bont en blauw het veld uit komt. Voor extra bescherming kun je een veiligheidsbril opzetten, al is dit niet noodzakelijk. Voor brildragers hebben we volledige maskers zodat de bril niet kapot gaat tijdens het spelen. Om bow battle te kunnen spelen moet je sterk genoeg zijn om een boog goed te kunnen spannen (in de meeste gevallen +/- 14 jaar).

Wat moet ik aan?

In tegenstelling tot paintball laten de pijlen geen vlekken achter, je kunt het spel dus gewoon in je normale kleding spelen. Je kunt het spel zo actief maken als je zelf wil, al zal je er snel achter komen dat de fanatiekeling in je los komt. Het is dan ook verstandig om comfortabele (sport)kleding te dragen en/of een schoon T-shirt mee te nemen voor na het spelen.  O, en neem gerust een appel mee om van het hoofd van de vrijgezel af te schieten 😉

Overige activiteiten