Outdoor activiteiten in de winter? Maar natuurlijk!

Bij de Mannenspeeltuin krijgen we vaak de vraag: wat doen jullie dan in de winter? Simpel antwoord: hetzelfde als in de zomer, maar dan met dikkere kleding en een lekker warm vuurtje in de safetyzone. 

 

Het komt misschien niet direct in je op, maar ook in de winter zijn onze outdoor activiteiten net zo leuk als in de zomer. Juist als het gesneeuwd heeft, geeft dit een mooi effect tijdens het paintballen. En als de ballen op zijn, kun je altijd nog sneeuwballen gooien. Gewoon een extra laag kleding, dikke sokken en je winterjas niet vergeten! Voor de koukleumen hebben we wat tips om ook tijdens de winter het perfecte mannenuitje te plannen in de Mannenspeeltuin.

 

Warme kleding in lekker veel lagen
De truc is niet zozeer warm worden, maar zorgen dat je de warmte niet kwijtraakt. Zorg dat je goede isolerende winterkleding aan trekt, hoe beter je kleding isoleert hoe makkelijker het is om warm te blijven. Gouden tip: denk in laagjes, want als je actief bezig bent kan het stiekem toch nog te warm worden.

 

Met de volgende checklist ga je goed voorbereid op pad:
– Goede waterdichte schoenen.

– Dikke (ski)sokken.

– Dikke spijkerbroek.

– Een extra laag onder je trui, zoals een simpel T-shirt met lange mouwen of thermokleding.
– Een warme jas.

– Handschoenen*
– Bij echte vriestemperaturen: een sjaal en muts (veel warmte verlaat het lichaam via het hoofd)

* Afhankelijk van de activiteit is het slimmer om dunnere handschoenen aan te trekken zodat je goed het paintballwapen, de bijl, de RC-controller of de boog vast kunt houden. 

 

Blijf in beweging.

De makkelijkste manier om warm te blijven is beweging. Met slechts een 100m sprint red je het natuurlijk niet, maar gedurende de hele dag lekker bezig zijn doet wonderen. Laten wij daar nu de ideale activiteiten voor hebben 😉 Heb je een blessure waardoor je niet mee kan spelen? Misschien is dit het uitgelezen moment om die carrière in fotografie een kans te geven. Je kunt lekker op je eigen tempo met een camera door het bos lopen en jullie hebben gelijk mooie foto’s voor in het plakboek. Win-win!

 

Heb jij het snel koud? Kies dan de volgende activiteiten.

Bow battle en paintball zijn bijzonder geschikt voor de koude dagen: hoge intensiteit en dus lekker warm. Veel mensen denken dat paintballs harder aankomen in de winter, maar dat valt reuze mee. Vaak heb je juist meer kleding aan waardoor een paintball minder impact heeft. Handschoenen zijn zeker wel aan te bevelen. De vingers zijn door de kou wel wat gevoeliger.

 

Mocht dit alles toch niet werken dan hebben we altijd onze kachel nog! In de winter steken we lekker de houtkachel aan om jezelf op te warmen in de safetyzone. We hebben ook nog een vuurkorf die we bij de bijlwerpbaan en RC-racebaan weg kunnen zetten. Genoeg warmte dus voor de koude dagen.